Vi söker kvinnor med blodbrist för att prova ut ett nytt lovande kosttillskott!

Nu söker vi dig som bor i Stockholm med misstänkt blodbrist att delta i en studie av ett nytt järnkosttillskott.

Dagens läkemedel för att behandla blodbrist, (anemi) har biverkningar som illamående, magont, förstoppning (obstipation) eller diarréer. Ofta är också avföringen mörkare än vanligt. I denna studie kommer du att få prova en tablett som förutom 30 mg järn, innehåller c-vitamin och folsyra, två ämnen som befrämjar upptaget av järn, med färre biverkningar från magtarmkanalen. Tabletten ska långsamt smälta i munnen och tas därmed upp redan i munhåla, strupe och svalg.

Studien är en enkel studie, vilket innebär att det alla som ingår i studien kommer att få aktivt läkemedel.  Den pågår under 42 dagar och vid tre tillfällen kommer du att träffa våra forskningssköterskor för blodprovstagning och uppföljning. Du kommer också att bli ombedd att föra dagbok.

Du som är:
• Kvinna och över 18 år.
• Har ett Hb 90 – 120 g/L – vi tar prov för att utröna detta.
• Du får inte vara gravid eller ha för avsikt att bli gravid under studiens gång.

Du kan när som under studieperioden välja att avsluta din medverkan.

Deltagandet är gratis. Studien genomförs av Svenska Patientpoolen AB.

Är du intresserad anmäler du dig här så kontaktar vi dig, eller ring direkt till vår chefssköterska Barbro Jansson på tel 08-4093 1960, så berättar hon mer. Vill du veta mer om Lyfepond så kan du läsa mer här på sajten. Lyfepond ingår i Bonnier Healthcare tillsammans med bl a Netdoktor. Bonnier Healthcare är Europas ledande aktör för patientcentrerad e-hälsa och stöd. 

Anmäl ditt intresse här, så kontaktar vi dig

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ev meddelande: