Om oss

På Lyfepond.se får du som är patient, anhörig, eller om du bara bryr dig om din hälsa, professionellt stöd, kontakt med andra i din situation och ett personligt säkert datalager för all din hälsoinformation. Du får också tillgång till en marknadsplats med produkter och tjänster som kan hjälpa dig till ett friskare liv, allt anpassat till just dig och din situation.

Lyfepond.se drivs av Svenska Patientpoolen AB som är ett av Socialstyrelsen registrerat vårdbolag. Våra sköterskor har tystnadsplikt och vi lyder under journalföringslagen. Vår databas uppfyller alla krav, såväl svenska vårdkrav som de nya, stränga EU-lagarna gällande integritet och säkerhet (General Data Protection Regulation, GDPR).

LyfeSequre är Bonnier Healthcares gemensamma patientdatabas. Det är du som är användare som äger all din data i Lyfepond.se/LyfeSequre. Det innebär bl a att du alltid kan begära att få din data raderad eller skickad till dig i läsbart format. För att vi ska kunna ta fram bra nya patientstödsprogram och ge dig bästa möjliga erbjudanden matchar vi dina data mot de data som finns i databasen när det gäller expertinformation, dialog med andra i din situation och erbjudanden, om du har givit din tillåtelse till det. Detta sker helt säkert och utan att någon utomstående kan identifiera dig. Vi erbjuder också våra partners att ta del av helt avidentifierad och aggregerad data, där du som individ aldrig kan spåras. Lyfepond länkar till andra sajter. Lyfepond ansvarar inte för innehållet eller funktionen i dessa externa sajter. Har ni synpunkter, frågor eller klagomål på externa sajter, kontakta respektive sajtansvarig!

Läs om våra villkor här. Vill du veta mer eller komma i kontakt med Svenska Patientpoolen, är du alltid välkommen att maila mig:

Andreas Silow
CEO Svenska Patientpoolen AB

Svenska Patientpoolen ingår i Bonnier-koncernen

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Svenska Patientpoolen, som driver Lyfepond, är du alltid välkommen att maila mig eller mina kollegor i Sverige och Danmark:

Andreas Silow
CEO Svenska Patientpoolen AB
Organisationsnummer: 559056-0990
VAT: SE559056099001

Bank: Svenska Handelsbanken

Ljusdal
Postplan 20
827 32 Ljusdal
Åsa Karlsson Florén

Stockholm
Hälsingegatan 45 (endast besök, post se Ljusdal ovan)
Stockholm
Andreas Silow

Jag vill veta mer om Lyfepond och patientprogram från ICT, kontakta mig:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ärende (obligatorisk)

Patientprogram/kliniska studier
Lyfepond utvecklar och genomför patientprogram som gör att du får ett enklare och bättre liv. Här får du förtur på nya patientprogram och även kliniska studier, men också möjlighet att påverka vilka program som startas.

Expertråd & tips
Våra kvalificerade experter och duktiga skribenter ger dig tips och råd om hur du kan må bättre i din speciella situation. Och du kan ställa frågor till våra paneler om just din specifika situation. Information om de senaste behandlingarna är också något som vi vet att du som patient eller anhörig också ofta är intresserad av.

Prata med andra
Vi vet att de bästa experterna ofta är de som själva har en diagnos. Här kan du prata med andra, dela med dig av dina erfarenheter och få tips från de som verkligen vet av egen erfarenhet. Vare sig du själv är patient, eller “bara” anhörig – en kanske ännu mer eftersatt grupp i Vårdsverige.

Erbjudanden
Det finns många bra produkter och tjänster som aldrig hittar ut till dig som verkligen behöver dem. Här får du förmånliga erbjudanden från våra pålitliga partners, som kan göra stor skillnad för dig!

Personligt ägd data
På Lyfepond kan du samla all din hälsoinformation, säkert och enkelt bakom BankID-inloggning. Dels kan du använda den för att få en egen överblick, men också för att dela med dig till t ex en vårdgivare. Om du vill kan du också låta din data styra vilken information du får genom Lyfepond, t ex så kan du bli inbjuden till kliniska studier, patientstöd och få information om nya, revolutionerande behandlingar. Snart kommer också journaler och annan vårdinformation att finnas här.

Välkommen till Lyfepond - Se filmen om oss

Här är alla vi som jobbar med Lyfepond, du är alltid välkommen att kontakta oss!


Johan Järte, leg läk
Medicinsk direktör
johan.jarte@lyfepond.se
+46-70-652-4532


Åsa Karlsson Florén, leg sjuksköterska
Projektledare patientstöd och diagnospooler
Platschef Ljusdal
aasa.karlsson.floren@patientpoolen.se
+46 70-589-8977


Barbro Jansson, leg sjuksköterska
Klinisk chef
barbro.jansson@lyfepond.se
+46-8-409 319 60

 


Andrea Dahlman, leg sjuksköterska
Specialistsjuksköterska patientstöd
andrea@patientpoolen.se
+46-73-815-9529


Martin Gellerstedt
Marknadsplatschef
martin.gellerstedt@lyfepond.se
+46-76-426-7127

Lyfepond har ett mycket kvalificerat Advisory Board, som hjälper oss att hitta nya möjligheter och kritiskt granska det vi gör.
Richard Åhlberg, med dr, överläkare Karolinska Universitetssjukhuset
Henrik Ahlén, e-hälsostrateg
Magnus Barkstedt, direktör Market Access & Public Affairs, Novo Nordisk
Dan Brändström, ordförande Linnéuniversitetet och Wenner-Gren-stiftelserna
Anders Ekholm, vvd Institutet för framtidsstudier
Dag Forsén, projektledare på RISE SICS
Ann Gardulf, med dr, forskare KI
Robin Jeffner, expert vård-IT
Roger Juhlin, direktör ICON
David Liljequist, vårdstrateg Vårdförbundet
Lars A Lundberg, näringspolitisk expert, Almega
Jonas Nobel, vd Medfour
Nina Rehnqvist, ordförande SBU
Amir Sherif, med dr, universitetslekor Umeå, ordförande Svenska urologiförbundet
Krim Talia, lifescience-chef RISE
Hans Winberg, vd Leading Healthcare
Claes Ånstrand, seniorkonsult, fd statssekreterare
 


Johan Järte
, leg läk, leder vårt Advisory Board

Personligt ägd data

På Lyfepond kan du samla all din hälsoinformation, säkert och enkelt bakom BankID-inloggning. Dels kan du använda den för att få en egen överblick, men också för att dela med dig till t ex en vårdgivare. Om du vill kan du också låta din data styra vilken information du får genom Lyfepond, t ex så kan du bli inbjuden till kliniska studier, patientstöd och få information om nya, revolutionerande behandlingar. Snart kommer också journaler och annan vårdinformation att finnas här.

Den data som används för olika tjänster och forskning kommer i alla normala lägen vara anonym, dvs ingen kan se att din data är just din. Om undantag från detta kan behövas, t ex för medverkan i en klinisk prövning, kommer du alltid få en direkt fråga om du vill lämna över din data till någon utanför Lyfepond. Vi uppfyller svenska lagar och regler och är helt förberedda för EU:s nya lagstiftning som ger dig ännu större kontroll över din data.

Teknisk säkerhet

För att säkerställa att vi kan leva upp till detta jobbar vi med den tekniska plattformsleverantören Citycloud som ligger långt fram med certifieringar inom bank och finans samt lifescience. I och med att de är en helsvensk leverantör behöver data aldrig lämna Sverige och det rekommenderas för tjänster som hanterar extra känslig information så som hälsodata.

Citycloud är Sveriges ledande leverantör av Openstack, en snabbt växande open-source-molnplattform som bl.a femte generationens mobiltelefoni (5G) kommer baseras på. De är även Goldmember av Openstack foundation tillsammans med Ericsson, Cisco, IBM, Intel m fl vilket borgar för trygg leverans och support.

Vi har valt open-source där så är möjligt vilket vi ser som en fördel vad gäller support, säkerhet, utbud, kostnad och flexibilitet.

All kommunikation är krypterad med https-protokollet (samma som banker och myndigheter använder). För hälsoinformationen så är identifieringen förstärkt med inloggning via BankID.

Backup tas varje natt och det sparas 10 versioner av varje snapshot vilket betyder att vi kan snabbt återställa en server om behov skulle uppstå.

Vi använder oss av en tredjeparts-säkerhetstjänst, som varje vecka analyserar siten och prövar över 500 kända säkerhetshål och rapporterar resultatet av säkerhetsauditeringen. På så vis kan vi själva ska upptäcka eventuella brister innan andra gör det.

Här kan du läsa våra fullständiga villkor och integritetspolicy.


Michael Wallin, vår IT-chef, värnar om din integritet.